• تاریخ انتشار : 1399/03/20 - 11:52
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 548
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نحوه نگهداری و آماده‌سازی مواد غذایی برای مقابله با بیماری کرونا

توصیه‌های بهداشتی اداره نظارت و پایش فراوده های سلامت معاونت غذا و دارو و نحوه مصرف سبزی و میوه‌ها در زمان بیماری کرونا که در نظر باید گرفته شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، توصیه‌های بهداشتی، نحوه نگهداری و آماده‌سازی مواد غذایی، مصرف سبزی و میوه‌ها وجود دارد که در زمان بیماری کرونا باید در نظر گرفته شود.

کارشناس اداره نظارت و پایش فراوده های سلامت گفت: نحوه نگهداری و اماده‌سازی مواد غذایی با وجود شیوع ویروس کرونا با رعایت نکات بهداشتی و بسته‌بندی‌های استریل شده، امکان فریز کردن باقلا و کنگر و نخودفرنگی و انواع سبزی‌ها و مواد خوراکی دیگر وجود دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه در ایران نان به دو صورت سنتی و صنعتی عرضه می‌شود؛ نانوایی‌های صنعتی با نان‌های حجیم در کارخانه‌های صنعتی تهیه و به بازار عرضه می‌شود و تهیه مواد اولیه (نمک، مایه‌خمیر و بسته‌بندی) با دقت و نظارت شرایط بهداشتی انجام می‌شود.  پس از خرید این نوع نان با ضدعفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.

وی افزود: توصیه می‌شود از خرید مواد غذایی فله‌ای و یا بدون بسته‌بندی خودداری کنید، زیرا امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بسته‌های مواد غذای وجود دارد.همچنین قبل از مصرف انواع لبنیات، انواع کنسروها و غذاهای آماده، بطری آب‌های آشامیدنی، نوشیدنی‌ها و سایر محصولات غذایی بسته‌بندی‌شده شسته و ضدعفونی شود.

کارشناس اداره نظارت و پایش فراوده های سلامت تغذیه تصریح کرد: سعی شود غذاهای خام از پخته جدا شود و در زمان استفاده کردن از مواد غذایی خام (گوشت قرمز، ماکیان و غذاهای دریایی) از تخته و چاقو جداگانه‌ای برای خرد کردن گوشت خام و مواد غذایی پخته استفاده کنید و حتماً ظروفی را که برای غذاهای خام استفاده کرده‌اید با آب گرم و مایع ظرف‌شویی تمیز بشویید.

وی در ادامه گفت: از پهن کردن نان سنتی (سنگک، تافتون، لواش) برای خنک شدن در میز نانوایی جدا خودداری و از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقوهای عمومی که معمولاً در نانوایی‌ها وجود دارد پرهیز کنید. در هنگام خرید نیز میوه و سبزی جات که ظاهری سالم و بدوم پوسیدگی دارند برای خرید انتخاب و از قرار دادن میوه و سبزی نشسته در یخچال پرهیز کنید.

وی اظهار داشت: هرگز سبزی‌های یخ‌زده را در یخچال مجدداً قرار ندهید، ابتدا بگذارید یخ آن‌ها آب‌شده و طبخ را انجام دهید. پختن سبزی بلافاصله پس از خروج از فریز ضمن اینکه موجب حفظ مواد مغذی سبزی می‌شود از انتشار احتمالی ویروس که ممکن است، در زمان آماده‌سازی و بسته‌بندی باعث آلوده شدن سبزی شده باشد جلوگیری می‌کند، زیرا با قرار دادن مواد فریز شده در قابلمه آب جوش یا ماهی‌تابه گرم باعث نابودی احتمالی ویروس شود و بلافاصله پس از جدا کردن کیسه فریزر، دست و بشقابی که بسته فریز شده را در آن قرار داده‌اید با آب و مایع ظرف‌شویی ضدعفونی کنید.

وی در پایان توصیه کرد تا حد امکان از مصرف میوه باپوست خودداری کنید و پس از خرد کردن میوه و سبزی آن‌ها را در ظروف دربسته و در یخچال قرار دهید.

  • گروه خبری : معاونت و مراکز ستادی,معاونت غذا و دارو,اخبار
  • کد خبر : 157048
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *